top of page

Persoonlijk

Over Martijn

Mijn naam is Martijn Dufais
Ik woon in Amsterdam, getrouwd en heb 2 kinderen van 15 en 16 jaar.
Ik kan onwijs genieten van het gezinsleven, en koken is een van mijn passies. Daarnaast hou ik van intensief sporten, en ben een liefhebber van "koude training". Mijn dagelijks ochtendritueel bestaat uit Yoga en een ijsbad.
Naast therapeut, werk ik sinds 2006 als docent, trajectbegeleider en mentor op het mbo. Ik hou van deze doelgroep, jongeren van 16-20 jaar. Ze zijn in de bloei van het leven. De veranderingen die zij doormaken zijn enorm op deze leeftijd, ik vind het geweldig ze te mogen begeleiden.
Door mijn ervaringen in het onderwijs heb ik besloten om me te verdiepen in therapie, in het bijzonder hypnotherapie. Het is
ongelofelijk wat mensen met het "juiste zetje" kunnen bereiken. Dingen die kort daarvoor als onmogelijk leken, worden niet veel later trots gerealiseerd. Het mooie aan deze therapie is dat je werkt met de invloed van het onderbewuste, dat is zo krachtig!

Als ervaringsdeskundige is migraine een van mijn specialiteiten; Jarenlang had ik last van migraine aanvallen, op het hoogtepunt wel 3 aanvallen per week! Door middel van hypnose heb ik de migraine kunnen omarmen waardoor het met meer dan 90% is afgenomen. Mijn eigen ervaring maakt dat ik anderen met migraine wil helpen. Met succes, ik geloof in deze aanpak. 
Faalangst heb ik veelvuldig voorbij zien komen, bij mijzelf en onder andere bij mijn studenten. Het is een fenomeen waar eigenlijk iedereen in meer of mindere mate in zijn leven mee te maken krijgt, de vraag is; hoe ga je ermee om? Veel mensen vechten tegen zichzelf zonder dat ze hiervan bewust zijn. Dit veroorzaakt stress; het lichaam reageert direct door de ademhaling aan te passen wat weer kan leiden tot hyperventilatie of een "blackout". In de therapie is daarom eerste stap bij mij "acceptatie", dan verdwijnt accuut de stress en de ongewenste lichamelijke reacties. Daarna kunnen we hieraan werken en de eventuele oorsprong van het probleem oplossen.

In de afgelopen 15 jaar heb zelf ik meerdere trainingen en therapieën ondergaan, waaronder;
- Neurofeedback therapie
- Hartcoherentie training,
- WHM De Wim Hof methode (ademhalingstechnieken en koude training)

Begin 2021 heb ik de opleiding tot Hypnotherapeut afgerond.

bottom of page