top of page

Coaching-counseling

Hoe werkt coaching counseling

Bij coaching / counseling houd ik je een spiegel voor, waardoor je inzicht krijgt in je problemen en

blokkades. Hierdoor kun je ermee leren omgaan en beter functioneren in het dagelijks leven.

Ik maak bij coaching-counseling gebruik van onder andere cognitieve gedragstherapie. Dit is een vorm van psychotherapie. Ik leer je op een systematische manier om te gaan met de dingen waar je last van hebt. Dit kunnen negatieve gevoelens zijn, somberheid of angst, veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen in het verleden. We doorlopen een aantal stappen. Eerst beschrijf je een gebeurtenis waarbij je je slecht voelde. Je gaat dit gevoel benoemen en Je verwoordt de gedachten die je toen had, de emoties die je erbij voelde en hoe je reageerde. Je gaat onderzoeken of de gedachten die je had wel kloppen. Ook gaan we samen kijken waar je dit gevoel voor het eerst hebt gevoeld, door deze herinnering op een positieve manier te onderzoeken kunnen we het gevoel lichter maken.

 

Door je gedachten aan te pakken, kun je de gevoelens erbij beïnvloeden. Het gevoel zelf gaan we dus ook aanpakken, een gevoel wat eerst ondraaglijk leek kunnen we samen reduceren tot een gevoel wat misschien helemaal niet meer zo vervelend is!

 

Coaching-counseling is een goed alternatief voor hypnotherapie. Het is een veel toepaste vorm van therapie die bewezen effectief is.

 

Om coaching / counseling succesvol te laten zijn, moet je wel bereid zijn om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Beautiful Landscape
bottom of page